Koosjer/Mevushal Wijn

Wat houd Koosjere wijn eigenlijk in:

Koosjere wijn mag niet met dierlijke producten in aanraking komen. Dat sluit klaren met eiwit of vislijm uit. Iedere beroering met een niet-koosjer product moet tijdens de productie worden vermeden. Alleen de toezichthoudende rabbijn en Joodse arbeiders mogen vanaf het moment dat de schil van de druif breekt en most vrijkomt nog de druiven, het most en de wijn aanraken. De wijn mag rood, rosé of wit zijn. Het proces moet uiterst ‘hygiënisch gebeuren.

De druivenstokken mogen niet bemest worden, in ieder geval niet met dierlijke mest, en de wijngaard moet ieder zevende jaar braak liggen. Dan mag niet worden geoogst. De druivensoort is niet van belang voor de regels en de druiven mogen, zolang zij niet worden gekneusd, ook worden geoogst door niet-Joden op niet-Joodse grond. Een tiende van de wijn moest in de Oudheid worden weggegeven aan de Tempel in Jeruzalem. Nu wordt een op de honderd flessen weggegeven als herinnering aan die verplichting. De fles moet beslist door een Jood worden geopend. Zo niet, dan is de wijn niet koosjer meer.De koosjere jood die geen enkel risico wil lopen – denk aan restaurantbezoek of bij een catering – laat alleen mevushal wijnen schenken: die zijn koosjer en gepasteuriseerd. Deze kunnen dan ook namelijk door niet-joden geschonken worden.

Carmel winery / King David

Na een lange tijd van afwezigheid is het weer verkrijgbaar in Nederland. Wij mogen ons sinds kort ook importeur van Carmel noemen. Dit is de grootste winery uit Israel die is opgebouwd door de bekende family de Rotschild. Dat houd in dat wij ook de bekende kidoesj wijn: King David aan ons assortiment hebben toegevoegd.

King David sweet wine | 75cl | rood

Nieuw in het assortiment; Alexander Bier!

Let op: mooi nieuws!

We hebben er lang over gegist en een aantal kritische proeverijen achter de rug, maar het heeft geresulteerd dat er binnenkort bij ons Israëlisch speciaal bier te verkrijgen is. Tot nu toe hebben we een selectie van 4 bieren gemaakt waar wij en onze cytoloog erg enthousiast over zijn. De brouwer/Producent heeft de naam: Alexander Beer. Alexander Beer is een Israëlische ambachtelijke brouwerij met maar één doel: uitstekend Israëlisch bier maken. Wij hopen bij de eerste zending u te kunnen verassen met:

-Alexander blond bier

-Alexander I wheat

-Alexander green (IPA)

-Alexander black (Porter)

 

Uitbreiding bij Israëlwijn

Heeft u hem al zien rijden? Dit is de nieuwe auto van Israëlwijn, en ik; Herman Struik (helemaal links) mag daar sinds 14 mei de bestuurder van zijn en mij medewerker van het mooie bedrijf Israëlwijn noemen. Door mijn passie voor wijn, samen met de combinatie van het prachtige en nauwelijks ontdekte wijnland Israël, kon ik de vraag: of ik als vertegenwoordiger bij Israëlwijn wilde komen werken, niet meer uit mijn hoofd zetten.  Vol enthousiasme ben ik de uitdaging aan gegaan en ben ik ook gelijk gestart met de eerste wijncursus. Wie weet hoeveel er nog zullen volgen want het is mijn missie om wijn zo nauwkeurig mogelijk te kunnen beschrijven en te herkennen zodat ik u zo goed mogelijk kan begeleiden in uw keuze. Als u vragen heeft of informatie wilt hebben over Israëlwijn, kom ik graag persoonlijk eens bij u langs. Ik heb er zin in!

Door deze uitbreiding bestaat het team van Israëlwijn naast Herman uit Willem-Jan(midden) en Robert(rechts). Samen hebben we één gemeenschappelijk doel en dat is het land Israël op de (wijn)kaart zetten in Nederland. Wilt u ook graag iets unieks aan uw klanten aan kunnen bieden? Neem dan eens een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we u ons assortiment kunnen laten proeven en beoordelen. We verzekeren u dat u niet teleurgesteld zult zijn!


 

David’s Harp is te bestellen!

We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn blij te kunnen melden dat de prachtige David’s Harp weer leverbaar is. Exclusief bij ons verkrijgbaar voor een extra scherpe prijs.

De David’s Harp is een zoete, rode wijn die gemaakt is van Carignan en Grenache druiven. Deze speciale wijn is onder andere heel geschikt voor gebruik tijdens het Heilig Avondmaal in kerken maar ook als Kiddush, of Havdalahwijn. De bijzondere zoete, rode wijn wordt al sinds 1847 geproduceerd in de omgeving van Jeruzalem. Het certificaat “Baddaz Yerushalayim” geeft aan dat deze overheerlijke wijn voldoet aan de hoogste keuringseisen van het Rabbinaat. David’s Harp is dan ook beoordeeld als de beste zoete Koshere rode wijn.

Benieuwd geworden? Bestel de David’s Harp wijn in onze webshop. Voor vragen, prijscouranten, leveringsvoorwaarden of een overzicht van het volledige assortiment, kunt u altijd contact opnemen via info@israelwijn.nl of bel ons gerust!


 

IsraëlWijn neemt activiteiten Tah-or over!

Tah-or Wijnen, bekend van de Kosjere Israëlische wijnen Recanati, David’s Harp en Solomon’s Song stopt met hun wijnactiviteiten in Nederland. IsraelWijn B.V. neemt deze activiteiten van Tah-or over. Vanaf nu zijn al hun wijnen dan ook te bij ons te bestellen. Davids Harp staat ook weer in bestelling en verwachten wij aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 weer binnen te hebben.

Voor vragen, prijscouranten, leveringsvoorwaarden of een overzicht van het volledige assortiment, kunt u altijd contact opnemen via info@israelwijn.nl of op telefoonnummer: 0187 84 67 09.


 

Bent u nog op zoek naar een mooi kerstgeschenk?

Israëlwijn biedt u de mogelijkheid om een mooi kerstpakket samen te stellen met sublieme wijn uit een verrassend land. Zo geeft u echt een speciaal geschenk wat uw relaties vast en zeker kunnen waarderen.

Legacy
Dankzij de verbluffende kwaliteit en eigen smaak kiest u eigenlijk nooit verkeerd. Maar wilt u letterlijk wat na laten? Kies dan voor een mooie wijn uit de Teperberg Legacy serie. Dankzij de stijlvolle verpakking en gouden wikkel is deze wijn een prachtig geschenk waar u echt mee aan kunt komen. De geweldige Legacy Petit Verdot 2013 won afgelopen jaar nog de Terravino competition en is daarmee uitgeroepen tot beste Israëlische wijn van het afgelopen jaar!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Israëlwijn? Wij maken graag vrijblijvend een mooi voorstel voor u. Bestellen via de webshop kan natuurlijk ook!

Kortingscode
Met kortingscode KERSTGESCHENK2018 ontvangt u maar liefst 10% korting op op uw aankoop in de webshop! Let op; deze kortingscode is geldig tot en met 31-12-2017. Geen minimaal orderbedrag!


 

Yes! Onze webshop is online!

Na een tijd hard werken is het dan eindelijk zover en kunt u uw IsraëlWijn ook online in onze webshop bestellen. Hier vindt u de mooiste pareltjes uit Israël waaronder wijn van Teperberg, Recanati en Tishbi Estate Winery. De wijnhuizen hebben we allemaal persoonlijk bezocht (lees hier meer over onze wijnreis) en hier de mooiste wijnen geselecteerd voor ons assortiment.

We bieden een breed aanbod koosjere wijnen aan. Dit aanbod zal in de toekomst zeker nog verder uitgebreid worden, waaronder ook avondmaalswijn. Maar voor nu zijn we blij met wat we u aan kunnen bieden. We hopen dat u het net zo kunt waarderen als wij. U bestelt gemakkelijk en snel via de webshop. Dus proef en geniet! Lechaim!

Dat onze online winkel nu live is, willen we natuurlijk met u vieren doormiddel van een leuke actie. Like onze Facebook pagina, deel dit bericht en maak kans op een Teperberg Essence Merlot t.w.v. €25,95,- Op vrijdag 12 mei maken we de winnaar bekend!