Wijnhuis

Teperberg 1870

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israëls oudste wijngaard en de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan 9 miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Judea en draagt van oorsprong de naam Efrat.

In het Nieuwe Testament van de bijbel wordt Efrat genoemd als de herdersvelden van Bethlehem waar de herders door de engelen werden ingelicht over de geboorte van Koning Jezus.

Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.

Wijnhuis

Recanati Winery

Recanati is één van de populairste wijnhuizen van Israël en ze werken er hard aan om hun kwaliteit zo hoog mogelijk te houden/maken met een groot assortiment. Het wijnhuis is door twee gepassioneerde mannen opgericht en uitgebouwd: Lenny Recanati en Uri Shaked. Het wijnhuis is gevestigd dicht bij de bekende plaats Netanja. Vanwege hun wereldwijde ervaring met het vinifiëren van wijn zijn wij van mening dat er nog veel potentie in dit wijnhuis zit.

Het wijnhuis heeft wijngaarden in de beste gebieden van het land en is zeer kieskeurig voor het kweken van unieke mediterrane variëteiten zoals Petite Sirah, Marselan en Carignan en lokale variëteiten (Marawi en Bittuni), terwijl ze tegelijkertijd ook klassieke internationale variëteiten koesteren zoals Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay en anderen.

Wijnhuis

Arza Winery

Dit prachtige wijnhuis is gevestigd in Jeruzalem en Philipe Lichtenstein is daarvan de bekende wijnmaker. De wijngaard bestaat al sinds 1847. Het behoort niet tot de grootste wijnhuizen van Israël op dit moment, maar het is wel een belangrijk wijnhuis want wie kent de bekende Davids Harp wijn niet!? En uiteraard de geweldige druivensap. De druivenrassen waar ze mee werken zijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Emerald Riesling en Sauvignon Blanc.

Wijnhuis

Cremisan Winery

De Cremisan-winery erft zijn naam aan de heuvel waarvan de druiven worden geoogst sinds 1885. Moderne apparatuur voor het maken van wijn werd in 1997 geïntroduceerd. De wereldberoemde enoloog Riccardo Cotarella – het meest bekend om zijn Falesco-wijnmakerij in Italië – maakt nu deel uit van de Cremisan Winery en leent zijn professionaliteit en talent uit om fabuleuze wijnen te ontwikkelen.

Cremisan werkt weinig met de bekende druivenrassen, maar juist varianten als Baladi, Dabouki, Jandali en Hamdani hebben de belangrijkste focus hebben voor Cremisan. Dit zijn inheemse druivenrassen waarmee men unieke wijnen ontwikkelt.

Alle Cremisan-wijnen zijn biologisch geproduceerd, alles wordt onderhouden zonder het gebruik van pesticiden en chemicaliën. Zowel het snoeien, het plukken en het sorteren wordt allemaal met de hand gedaan. 

Voor de Estate serie worden de oudere en betere wijnstokken gekozen die kleinere hoeveelheden druiven opleveren, dit zorgt voor een geconcentreerd fruitaroma.

Wijnhuis

Tishbi Estate Winery

Tishbi Estate Winery bestaat sinds 1985 en produceert jaarlijks ongeveer één miljoen flessen. De wijnen gingen voorheen onder de naam The Baron Wineries. Deze naam is afkomstig van de Baron Edmond de Rothschild, de oprichter van de wijngaarden in Zichron Jaacov.

De druiven zijn afkomstig van de Ramot Naftali gelegen in Galilee, de heuvels van Juda en aan de voet van de Taborberg. De wijnen zijn gemaakt van de Sauvignon Blanc, Colombard, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Gewurztraminer en Pinot Noir.

Wijnhuis

Carmel winery

Het verhaal van Carmel Winery is het verhaal van Israël – het land van visie en realisatie, het creëren van wat het nu is, uit de leegte van de 19e eeuw. In 1882 wenden de eerste Israëlische pioniers zich tot Baron Edmond de Rothschild om zijn hulp in te roepen. De tijden waren zwaar. Baron Edmond de Rothschild, in deze tijd bekend als de ‘goedwillende leverancier’, was de eigenaar van de wereldberoemde Chateau Lafite Winery in Bordeaux. 

Vertegenwoordigers van de baron die naar Israël zijn gestuurd om de groeiomstandigheden te beoordelen, keerden met positieve berichten terug dat het klimaat in Israël vergelijkbaar was met Bordeaux en aanbevolen wijngaarden aan te planten voor de productie van wijn. Vanaf het jaar 2000 vonden er grote investeringen plaats in de Carmel Winery. In de wijnmakerij werd geavanceerde, ultramoderne apparatuur geïnstalleerd, waardoor Carmel de toonaangevende wijnmakerij werd. Carmel is na een grote inzet en ontwikkeling één van de grootste winery’s van Israel en vestigt zich met hun hoofdgebouw in Zihron Ya’akov.

Wijnhuis

Dalton Winery

Dalton Winery; gevestigd in het hart van Galilea, grenzend aan het mooie dorp Kerem Ben Zimra, is een juweeltje! De kracht zit in de vaardigheden van de mensen en de natuurlijke gaven van de omgeving. Vader en zoon; Mat en Alex Haruni, zagen de geweldig kwaliteiten van dit terroir in Boven-Galilea en hebben hier in 1995 Dalton Winery opgericht. 

De wijnen van Dalton Winery delen dezelfde waardes! Elke wijn is gemaakt door de mensen van Dalton Winery en is gemaakt met het grootste respect voor onze wijngaarden en de natuurlijke smaak van het fruit. Ze streven naar duurzaamheid in de wijngaarden en minimaliseren tussenkomst tijdens het hele wijnbereidingsproces, zodat de wijn die u proeft; fruitig, natuurlijk en zacht is, zoals het hoort. Bij wijn draait alles om plezier. Maak van dit moment het jouwe. Geniet de Dalton wijnen!

Brouwerij

Alexander brewery

Alexander Brewery is op 20 augustus 2008 opgericht in Emek Hefer, in de buurt van de Alexander-rivier met slechts één doel voor ogen: het brouwen van de beste Israëlische ambachtelijke bieren. Net als de beste ambachtelijke brouwerijen in Europa en de VS, is Alexander bier gebaseerd op de kennis en traditie van de Europese kwaliteitsbrouwerijen.

Zoals met alle voedingsmiddelen en dranken, bepalen de grondstoffen die men gebruikt voornamelijk de kwaliteit en smaak van het bier. Bij Alexander Brewery gebruiken ze alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit:

  • Europese mout en hop
  • Israëlisch water uit het meer van Galilea dat behandeld wordt door omgekeerde osmose en volledig gezuiverd wordt.

Alexander Brewery is een ambachtelijke brouwerij. Ze focussen altijd al hun denken en creativiteit op het produceren van bier, om deze zo smakelijk en plezierig mogelijk te maken!

WordPress Video Lightbox